Bine ai venit pe Eventash!

ON / BY eventash/ IN Dj & Formatii Nunta/ 0 Comment

Tot mai multe evenimente, fie ca vorbim de petreceri corporate sau private, (nunti, botezuri sau onomastice), tot mai multe persoane apeleaza la o trupa cover (formatie). Desi acest trend s-a bucurat de o dezvoltare foarte puternica, nu sunt foarte multe informatii in mediul online in acest sens, si cu atat mai putin detalii, statistici, preturi, sau recomandari. Pretul unei formatii pentru o nunta difera foarte mult de la trupa la trupa si este influentat de multi factori.

Ca o privire de ansamblu, preturile pentru o formatie de nunta, din Botosani variaza de la 1.000 de euro pana la 30.000 de euro. Aici intervin acei factori pe care o sa-i analizam pe rand:

  • Durata totala a petrecerii determina strcutura si timpul alocat formatiei. Intr-un eveniment de 4 ore mai mult de 2 runde de muzica si dans, nu este nevoie.
  • Pe de alta parte, in cazul unei nunti, unde petrecerea dureaza si pana la 10 ore, 3 momente artistice reprezinta alegerea potrivita.

Pentru un dj de club aceasta grija nu exista, el punand doar muzica noua, comerciala, pentru tineri. Un Dj nunta profesionist va stii, ca si tinuta sa la nunta este de o importanta majora.  Pe langa continutul playlist-ului trupei, trebuie sa clarificati asa cum am mai spus DJ-ul, momentele artistice dar si cele oficiale. Aceste momente, trebuie sa se desfasoare intr-o ordine cat de cat cu o legatura intre ele, fara a avea momente de liniste, momente fara invitati pe ring-ul de dans sau schimbari bruste ale stilului de muzica. In acest sens, contributia trupei, poate face diferenta intre o petrecere de nunta reusita si una modesta.

Nimeni nu vrea momente stanjenitoare la o nunta, cand in mijlocul petrecerii se strica o boxa sau un microfon. Iar acestea sunt doar doua exemple din multele lucruri care se pot intampla daca nu tratam cu maxima seriozitate acest aspect. Cel mai bine este sa incurajati trupa sa vina cu propriile instrumente. Sunt obisnuiti cu ele si este reponsabilitatea lor completa de a se asgiura ca totul va functiona asa cum trebuie. Apare si intrebarea: ,,Pot asigura ei muzica pentru momentele artistice?” Daca deja stiti formatia pe care o vreti, lucrurile sunt si mai simple, caci nu mai pierdeti timp cu cautarile.

Nunta este un eveniment cu o sclipire aparte în viața fiecărui om. Uniunea sa, cu omul drag este un motiv de bucurie, iar după cununia religioasă se face acea renumită cinste, în fapt, petrecerea. Ei bine, petrecerea ridică o serie de greutăți: alegerea meniurilor, locației, fotografului, florilor, tematicii și nu în ultimul rând, a muzicii.  La o nunta, sunt invitate atat persoane tinere cat si mai in varsta. Pe unii ii incanta muzica clasica, pe altii muzica populara, iar pe altii ii binedispun muzica noua, comerciala. Asadar, in cele mai multe cazuri dj-ul va fi atent la invitati si la ce fel de muzica sa puna astfel incat sa ii binedispuna pe toti.

Sunt persoane care isi doresc mai mult 3 momente in cadrul petrecerii de nunta, desi nu este cazul. Pe langa formatia de nunta mai sunt multe alte obiceiuri “obligatorii” in desfasurarea unei astfel de petreceri, care merita atentia si timpul corespunzatoare. Toate preturile pentru o formatie de nunta, din Botosani sunt diferite. Numarul de momente artistice ale formatiei precum si durata fiecaruia au un impact direct si covarsitor asupra pretului final pe care dumneavoastra il veti plati. Exista mai multe posibilitati deja consacrate. Un singur moment din partea trupei de 60 de minute, ce devine momentul de maxima atmosfera al petrecerii.

Leave A Comment