Welcome to Wedding Vendor

ON / BY eventash/ IN Uncategorized/ 0 Comment

Mai ieftina decat un restaurant, relativ usor de administrat si de transformat intr-o afacere de familie la domiciliu, si profituri generoase, sunt principalele atuuri care pot transforma ideea unei firme de catering pentru nunta, din Botosani intr-o afacere profitabila. Asa s-a gandit si Bogdan Ciubotariu, un tanar absolvent al specializarilor culinare (bucatar de profesie) cand, in 2006, a decis sa puna bazele unei firme de catering: Salt&Pepper. De atunci au trecut ani si Salt&Pepper a devenit un brand cunoscut prin prisma clientilor pe care ii deserveste sau i-a deservit de-a lungul timpului: de la companii celebre de telefonie mobila, pana la organizarea unor evenimente de mii de euro, cum ar fi concertul celor de la Metallica, Massive Attack sau White Sanke.

Totul poate incepe cu doar 15 lei in buzunar si o multime de datorii absolut utile pentru a putea face rost fondurile pentru investitiile necesare unui start-up. Inceputul nu este usor, datoriile cresc si firma inca nu intra pe profit, dar totul se poate schimba datorita primelor doua mari comenzi: organizarea a doua evenimente importante care aduc dintr-un foc cateva mii de euro. Prima era organizarea unei deschideri de firma, iar cealalta cu ocazia lansarii unui ziar central.

Planul de afaceri al unei firme de catering pentru nunta, din Botosani: In primul rand trebuie sa aveti in vedere pasii necesari in vederea demararii unui astfel de proiect:

  • Alegerea spatiului necesar activitatii. Un spatiu suficient care sa cuprinda o bucatarie, un spatiu de depozitare a marfii si alte spatii aferente (WC pentru persona, camara, etc.).
  • Infiintarea efectiva a firmei. Adica tot ce inseamna hartogarie, cateva drumuri pe la Registrul Comertului, obtinerea actelor si avizelor necesare functionarii. Toate astea o sa va coste cateva sute de lei.
  • Intocmirea planului de afaceri care sa cuprinda costurile estimative si asteptarile privind castigurile. Desi poate parea un moft, planul de afaceri este o etapa esentiala in demararea oricarei companii, mici sau mari. Puteti proiecta unul dupa modelul de aici.

Amenajarea spatiului. Achizitionarea cuptoarelor, aragazului, frigiderul, blenderele, chiuveta, tot ce trebuie intr-o bucatarie de catering. Toate astea s-ar putea sa va coste cateva mii de euro. Personalul poate fi propria familie, daca stapaneste bine arta culinara.

Calitatea preparatelor si politica de preturi fac 90% din afacere, restul vine aproape de la sine. In primul rand incearcati sa oferiti ceva unic pe piata (mancare calda, traditionala, ca la mama acasa, poate fi un deziderat spre care sa tindeti, dar la fel de bine acesta ar putea fi reprezentat de hrana sanatoasa si inedita cu fructe de mare, salata de ton, brocoli) astfel veti avea o nisa pe care veti detine monopolul.

De asemeni trebuie sa va ganditi si la curieri, cei care vor goni prin oras cu pachetele calde catre clienti. Pentru a ajunge mai repede prin aglomeratia urbana si pentru a scadea din costuri, poti dota curierii cu biciclete sau mopede (iarasi o cheltuiala necesara care va poate scoate din buzunar cateva sute pana la cateva mii de euro). Veti avea nevoie si de un contabil, precum si de un dispecer, adica cineva care sa preia telefonic comenzile, sa le noteze cu exactitate si sa le transmita mai departe catre bucatarie si apoi catre curier. Important ar fii si un website.

E obligatoriu ca mica dumneavoastra afacere locala sa beneficieze de un website profesionist de unde clientii sa va poata contacta rapid. De asemenea, profitati de puterea de promovare a retelelor sociale pentru a fi mai aproape de posibilii clienti. Fiind o afacere locala, nu are rost sa pierdeti timpul cu vizitatorii sau prietenii virtuali din alte orase, concentrati-va asupra cercurilor virtuale care au legatura cu localitatea in care activati.

Recomandarea Eventash in cazul in care  aveti nevoie de servicii  catering nunta si alte evenimente  in Botosani este Fabrica de Mancare. Ofera servicii de calitate, mancare delicioasa la preturi avantajoase. Detalii despre  serviciile lor de catering aici: https://www.eventash.ro/item/catering-industrial/

Leave A Comment