ON / BY eventash/ IN Uncategorized/ 0 Comment

O nunta este incompleta fara cineva care sa se ocupe de sonorizare. Ati fost cumva veodata la o nunta care nu dispune de muzica? Rolul unui dj la o nunta, este foarte important, el fiind atent la toate detaliile si la cum se simte lumea in seara nuntii, avand grija sa abordeze diferit stilurile muzicale, atunci cand invitatii iau masa sau cand acestia vor sa danseze. Un dj la o nunta, trebuie sa creeze o atmosfera confortabila punand piesele potrivite la momentul potrivit. Un dj experimentat chiar se poate folosi de spontaneitate schimband ritmul muzical in asa fel incat sa fie agreat de toata lumea.

Exista mai multe tipuri de dj, insa majoritatea persoanelor sunt familiarizate cu Dj-ii de club si Dj-ii de radio. Acesti Dj-i pun piese populare pentru a bucura ascultatorul de radio sau petrecaretul din club, insa exista si o anumita categorie de Dj si anume Dj-i pentru nunta. Acestia fac parte dintr-o categorie aparte deoarece trebuie sa fie flexibili. In timp ce unii dj-i sunt specializati pe anumite genuri muzicale, un dj nunta trebuie sa ne incante cu diferite stiluri muzicale incat sa acopere toate gusturile si a celor mai in varsta si a celor mai tineri.

La o nunta, sunt invitate atat persoane tinere cat si mai in varsta. Pe unii ii incanta muzica clasica, pe altii muzica populara, iar pe altii ii binedispun muzica noua, comerciala. Asadar, in cele mai multe cazuri dj-ul va fi atent la invitati si la ce fel de muzica sa puna astfel incat sa ii binedispuna pe toti. Pentru un dj de club aceasta grija nu exista, el punand doar muzica noua, comerciala, pentru tineri. Un Dj nunta profesionist va stii, ca si tinuta sa la nunta este de o importanta majora.

Un dj trebuie sa fie prezentabil, sa fie imbracat elegant, la camasa si pantaloni la dunga. Cum de altfel sunt si restul invitatilor de la nunta. Orice Dj nunta trebuie sa fie deschis la propunerile mirilor. Un cuplu tanar, intotdeauna va avea un playlist pregatit, niste piese speciale care vor sa fie puse in noaptea nuntii si de ce nu, chiar un playlist considerabil de piese pentru tineri (muzica de club, hip hop, latino), daca multi invitati sunt tineri si au petrecut destul de des impreuna cu mirii.

Chiar recent, la o nunta unde foarte multi invitati au fost tineri, dj-ul a fost rugat sa includa in playlist peste 15 piese noi, de club, iar invitatii au apreciat enorm aceste melodii. Ati fost vreodata la o petrecere de nunta, unde ringul de dans a fost cam gol in cea mai mare parte a noptii? Sau poate din respect pentru miri, invitatii dansau pe ringul de dans, dar nu pareau sa se distreze prea mult? Nu oricine poate fi un DJ pentru nunta cu adevarat profesionist, pentru ca acela nu trebuie sa detina doar echipament ci si aptitudini si cunostinte muzicale.

Pentru a fi un profesionist, este nevoie de mai mult decat un microfon, laptop si lumini. El trebuie sa stie cum sa “citeasca” invitatii si cum sa ii determine sa stea pe ringul de dans. Sa stie cand sa alterneze stilurile muzicale, cand sa puna muzica lenta si cand nu, cand sa dea volumul mai tare sau mai incet, cu alte cuvinte cum sa intretina atmosfera vesela. El este persoana care va “conduce” acel eveniment. Astfel, cand alegeti un DJ, trebuie sa va uitati la personalitatea lui, la atitudinea si cunostintele muzicale, care sa se potriveasca cu ambianta pe care vi-o doriti in aceasta zi speciala.

 

 

Leave A Comment